Kinder Co-op

Vind jij dat dingen anders zouden kunnen in de wereld? Vraag je je af waarom kinderen niet meer inspraak hebben? Heb je zelf ideeën hoe dingen anders kunnen? Beter?

Geef je dan op voor de Kinder Co-op. We gaan een creatieve stalletje ontwerpen en bouwen voor op de markt. Hoe dat eruit ziet en werkt bepalen we samen. Metde hulp van mij en drie tieners gaan we maken en bouwen.

Achtergrond info:
Dit project vind plaats In het kader van mijn Master studie: Design Research aan het Piet Zwart Instituut. Daar onderzoek ik de verschillende rollen in de samenleving van het kind t.o.v de volwassen. Ik vraag me af waarom kinderen van 8-18 jaar niet vaker mogen meedenken over hun toekomst en over kwesties in de samenleving. Zelf ben ik social designer en educator, ik kom uit Ierland en ben woonachtig in Amsterdam Noord. Ik za een veilig en creatieve omgeving voor de kinderen faciliteren daar heb ik veel ervaring in. iIncidenteel zal ik hulp hebben van tieners die eerder met mij aan projecten hebben gewerkt, toen ze zelf kind waren.
In de loop van dit project en andere workshops en interventies wil ik een mini community bouwen van kinderen, tieners en volwassenen die zich speels de rol van het kind in de samenleving ter discussie stellen.

Praktisch:
Een serie van vier workshops, op de donderdagmiddag, 4,11,18 en 25 april. van 15.00 uur tot 16.30 uur. Voor kinderen in de leeftijd 9-12 jaar. Kosten zijn gratis, we hebben limonade en de nodide maak materialen en gereedschap.

Wil je mee doen, geef je hier onder op, of stuur een mail naar
emerbeamer {@} gmail.com Wil je meer informatie, stuur een appje naar Emer at 06 / 28254732

i.s.m. en met dank aan Pexpo, Kunst van de Straat, Van der Pekstraat 47-49, 1031 CR Amsterdam

Geef je hier op

Leave a comment